Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kormánycsapágyak

A kormánycsapágy szinte észrevehetetlen, mégis a kormányzás legfontosabb alkatrésze, hiszen "ő" felel azért, hogy bringánkat finoman irányíthassuk és a kormányt minden nehézség nélkül tudjuk elfordítani. Sokan nem gondolnak bele, mekkora erőhatásokat kell kibírnia, ám extrém körülmények között akár egy tonnányi terhelés is juthat pár apró csapágygolyóra és a minimális felületű golyópályára. Épp ezért fontos, hogy megfelelő és jó minőségű kormánycsapágyat válasszunk bringánkba, amihez a kötelező karbantartáson kívül remélhetőleg sokáig nem kell hozzányúlnunk.

A kerékpározás fejlődésével a kormánycsapágyak és a kapcsolódó elemek is alapos változáson mentek át, így ma már rengeteg paramétert kell figyelembe vennünk. A hagyományos villanyakhoz menetes kialakításra van szükség, az újabb építésű bringák menet nélküli (threadless) kiépítésénél viszont A-head rendszerűre. A villanyak mérete és kialakítása sem mindegy: 1", 1 1/8", 1.5", sőt van tapered, azaz kúpos, ahol az alsó átmérő nagyobb, mint a felső.

Beépítés szerint létezik normál (külső csészés) kormánycsapágy, amelyeknél a csapágy a fejcsövön kívül helyezkedik el; félintegrált, ahol a csapágyak a fejcsőben vannak, de a csapágyakat mindkét megoldásnál bele kell préselnünk a csőbe, és integrált, ahol a fejcsőben van kialakítva a csésze, melybe bele kell ejtenünk a csapágyakat (innen az angol "drop-in" elnevezés), és ez gyakorlatilag szerszám nélküli szerelést tesz lehetővé.

Webáruházunkban minden típushoz és mérethez kapható kormánycsapágy, valamint a rögzítéshez szükséges csillaganya (rózsa) is.

Rendezés:
Nézet:
520413
3.390 Ft
Külső raktár (5-14 nap)
520411
2.990 Ft
Érdeklődj telefonon!
520412
2.290 Ft
Érdeklődj telefonon!