Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Két keréken robog a nyuszi: 5 bringás ajándékötlet húsvétra

A karácsony után a húsvét a gyerekek második kedvenc ünnepe. Nem csoda, hiszen a locsolkodás, tojásfestés és persze a kifogyhatatlan csokihalom mellett a szülők-rokonok mindig gondoskodnak valami további meglepetésről is számukra. Ezek döntő többségükben persze különféle játékok szoktak lenni – amelyek nagyobbik része a kezdeti óriási érdeklődés után általában hamar a polcok, dobozok, elfeledett kacatok között végzi.

De vajon mi lenne az az ajándék, ami hosszabb távon fenntartaná a gyerekek érdeklődését, az egész család számára aktív, közös élményt garantálna, sőt, még a több kiló befalt csoki plusz kalóriáinak elégetésében is segítséget nyújtana?

Ugye, már mindenki kitalálta: egy vadiúj bringa! Amelyet – fogjuk föl így a kérdést, és máris nem lesz olyan drága – a tavasz beköszöntével amúgy is megvennénk, nagyobbra cserélnénk; hát nem jobb, ha nem „csak úgy” jön, hanem mindjárt a nyuszi hozza?

1. Gyerekbringák: ovis futóbiciklitől a junior versenygépekig

A biciklikk.hu webáruház e tekintetben igazán páratlan kínálattal rendelkezik, márka, méret, korosztály, szín, ár és még számtalan egyéb szempont szerinti rendszerezésben.

A legkisebbek számára a legpraktikusabbak és legdivatosabbak az úgynevezett futó- vagy tanulóbiciklik, ilyent pedig már 10 ezer forint alatt(!) is találunk.

Ha a fiunk-lányunk már nem az aszfalton, hanem a pedálon is megpróbálná koptatni a dorkóját, a következő lépés a 10–12 collos kerekű, általában még kontrás, de első patkófékes, két kitámasztókerékkel is ellátott gyerekbicaj. E kategóriában is szinte csak a saját fantáziánk szab határt a választásnak, íme a sorból egy ár/érték arányban kiváló, divatos darab.

Ahogy aztán palántánk tovább cseperedik, és egyre-másra növi ki régi kerékpárjait (amelyeket, ha menet közben illő karbantartásban és figyelemben részesítettünk, még tisztes áron eladhatunk, egyes kerékpárszaküzletek, így a BiciKlikk is pedig bizonyos feltételekkel beszámítják az új árába), az újabb gépekkel már speciálisabb, akár túrázási vagy terepigényeket is kielégíthetünk az immár bizonyosan váltós, a drágább változatoknál tárcsafékes, könnyített vázú, strapabíróbb darabokkal. Íme, egy 20 collos Kellys, már a kicsit magasabb kategóriából: KELLYS LUMI 90 (20'') gyermekkerékpár

2. Az esésért ne fájjon a fejed!

Ugyan a KRESZ is előír jó pár kötelező felszerelést, de arról manapság már talán senkit sem kell győzködni, hogy a bukósisak a kerékpározás – főleg a gyerekeknél – elengedhetetlen kelléke. Ez a legfontosabb biztonsági kellék, ezért is szántunk neki egy önálló kategóriát.

Mivel a kobakunknak nemcsak a beltartalma, hanem a külmérete is egyénenként változó, ha tehetjük, próbáltassuk föl a gyerekekkel vásárlás előtt; ha webáruházban vásárolunk, akkor pedig egy szabócentivel mérjük meg a buksijuk kerületét és ehhez igazítsuk a választást. Fontos, hogy a sisak pontosan passzoljon a fejre: az sem jó, ha épp csak rá tudjuk préselni a fejünk búbjára, ahogy az sem, ha olyan nagy, hogy ki se látunk alóla. Ezt a stílusos, strapabíró, jól szellőző, jól tartó, könnyen rögzíthető és szabályozható, fényvisszaverő, antibakteriális bélésű (nem volt véletlen a hosszú felsorolás, ezek a fő kritériumok a választásnál) Kellys sisakot bátran ajánljuk a legkisebbeknek – hatféle színben.

A biztonságnak itt persze nincs vége. Az ajándékötleteknél azonban most legyen elég annyi, hogy a kellő világításról – a szebbnél szebb első és hátsó lámpákról – ugyancsak ne feledkezzünk meg: Biciklikk Webshop: Világítás és láthatóság

3. Nyeregbe! – De mit húzzak föl?

A fiúk számára valószínűleg elsősorban kényelmi, praktikus kérdés, ám a kislányok, mire bicajozni kezdenek, valószínűleg már elég nagylányok ahhoz, hogy a kerékpáros ruházatnak se csak a strapabírósága, víz- és légáteresztő képessége és egyéb hasznos paraméterei számítsanak. Hanem igenis, a divatossága, tetszetőssége, mondjuk úgy, csajossága.

A biciklikk.hu kínálatában a trikóktól az aláöltözőkön, nadrágokon, pulcsikon, dzsekiken, sapkákon, sálakon át a zoknikig, kamáslikig, cipőkig, kesztyűkig, szemüvegekig olyan nagy a választék, hogy erre most külön példát sem mutatunk. Tessék belőle csemegézni: Biciklikk Webshop: Kerékpáros ruházat

4. Ha baj van, sem hagy cserben

Ideális esetben csak föl kell rá pattanni, és tekerni – ám olykor a tavaszi nagy tisztogatáson, karbantartáson kívül is elő kell venni a szerszámokat. Már ha vannak… Legyenek, pár alapvető legalábbis. Mindjárt egy jó pumpa például, ami, ugye, nem is éppen szerszám, plusz mondjuk egy gumijavító készlet. Egy imbuszkulcs, csavarhúzó, egy multifunkciós kis fogó, néhány villáskulcs. Amivel, ugye, minden valamirevaló apuka elboldogul, kirándulás közben is.

Ja, és mert nem mindenki vásárolni szereti a bicajt: jó, ha van kéznél egy megbízható zár, ha éppen megpihenünk valahol.

5. Ami nem feltétlenül kell – mégis olyan jó, ha van...

A kötelező és nagyon ajánlott felszereléseken túl vásárolhatunk – húsvétkor ajándékozhatunk… – egy sor további olyan hasznos kelléket is, amitől még jobb, még kényelmesebb, még komfortosabb lesz a bringázás. Gondolunk itt a különféle telefon- és csomagtartókra, komputerekre, pulzusmérőkre, kulacsokra, hátizsákokra… és még sorolhatnánk. Nem soroljuk, inkább mutatunk párat kedvcsinálóul: Biciklikk Webshop: Kerékpáros kiegészítők

5+1 – Mert a BiciKlikknél mindig van ráadás

A BiciKlikknél nemcsak maga a biciklid a tuti nyerő. Ha itt vásárolsz – a webáruházban is – azonnal és könnyen (sőt, akár 0%-os THM-mel) hitelhez juthatsz: 0 % THM ajánlataink

És a BiciKlikk ennél is többet ad: további kedvezményes kiegészítőket, összeszerelést, lopás- és balesetbiztosítást, 31 nap cseregaranciát, folyamatos telefonos segítséget. Kellhet ennél több? Mi többet adunk!